Bland det tørre sammen i bakebollen. Smelt smør,ha i melk og gjær og la dette varmes opp til blandingen holder 36 grader. Jeg sjekker alltid ved å dryppe noen dråper på pulsen på håndleddet.Kjenner du ingenting er væsken passe varm. Rør godt for at all gjæren skal løse seg opp. Hell væsken opp i det tørre og bland godt sammen. Deigen skal være smidig å ta på.Hev så deigen i 30 min i bollen. Jeg bruker å sette gjærdeig på rist over vasken med varmt vann i. Jeg dekker også bollen til med litt plastfolie og et rent oppvaskhåndkle.Etter hevinga bakes lussekattene ut. Jeg rulla pølser,formet de til S`er og pynta med rosiner.Når de er baket ut så skal det etterheve i 30 minutter før man pensler med ett egg.
Lussekattene skal stekes på 225 C i ca.10 minutter.ENJOY!!!
Klem fra Elin
Så deilig! Lussekatter....mmmm....
SvarSlettVille innom deg for å takke for gode ord i bloggen her om dagen.
Veldig koselig.
Håper du har det fint.
Kathrin.